Beeldstormen

| 0
Beeldstormen

Beeldstormen

De haat-liefde relatie tussen gezondheidszorg en media

Auteur: Jan Swinkels
Uitvoering: Hardcover
Taal: Nederlands
Pagina's: 95
Uitgever: Belvédère, Overveen
Bestellen: Bij vrijwel iedere boekhandel of rechtstreeks via Frans Meulenberg
Bestellen link: https://www.fransmeulenberg.nl/contact-partners/
ISBN-10: 9073459400
ISBN-13: 9789035228740

Via internet, websites, mail, sms, blog, chats, digitale fora, sociale netwerken en twitter komt een stroom van informatie, boodschappen en beelden tot ons. Een stroom die met het jaar aanzwelt. Veel informatie is echter oncontroleerbaar en, erger nog, mensen vallen elkaar lastig of maken elkaar zwart – vaak anoniem – waartegen men zich moeilijk kan verweren.

Er zijn nog meer bedenkelijke trends. De inhoud en onderbouwing van nieuws en discussies verandert van zorgvuldige weging en argumentatie naar individuele meningsvorming en manipulatie, van keurig en genuanceerd naar ophitsend en grof. Met grote consequenties voor de beeldvorming. Dit alles treft ook de wetenschap en de gezondheidszorg.

Beeldstormen bevat een eerste verkenning rond ‘beeldvorming’ en de onderliggende mechanismen. Het wil een aanzet zijn voor verdere discussie over zaken als: Hoe zetten we de moderne media op positieve wijze in? Hoe kunnen zorgprofessionals en wetenschappers zich wapenen tegen negatieve beeldvorming? Moeten zij zwijgen of juist achter hun mondkap vandaan komen?